Obiective turistice

Prima pagina » 

Biserica de lemn Sf. Parascheva - Farcasa

Biserica de lemn "Sf. Parascheva" din comuna Farcasa, avand prima atestare in 1774, numită de localnici şi ,,biserica veche’’ este unul dintre cele mai valoroase monumente de lemn din judet şi chiar din regiune ,datorită valorii culturale şi arhitecturale deosebite ,fiind inclusă pe lista monumentelor din patrimonial naţional. În multe privinte este asemanatoare cu cea din satul Galu,comuna Poiana Teiului,aceasta însa fiind constuită mai târziu în anul 1818. Întâlnim acelasi plan trilobat, cu pridvor la sud si clopotnita deasupra, cu deosebirea (neesentiala) ca peretele vestic al pronaosului este drept, fara a mai fi rotunjit sau de forma poligonala cum se mai întâmpla în cazul altor monumente similare. Altarul este acoperit cu o bolta semicilindrica, iar naosul si pronaosul prezinta obisnuitele bolti din fâsii curbe pe plan octogonal, sustinute de nervuri de lemn.

citeste mai mult

Mănăstirea Paltin - Poiana Teiului

Mănăstirea Paltin – Petru Vodă, cu hramul Adormirea Maicii Domnului, este ctitoria părintelui arhimandrit Justin Pârvu, considerat unul din marii duhovnicii ai României, supranumit Duhovnicul Neamului, pentru dragostea şi jertfa cu care părintele şi-a slujit neamul, fiind întemniţat 17 ani în închisorile comuniste. Mănăstirea, care se află la 35 km. distanţă de oraşul Târgu-Neamţ şi adăposteşte o obşte de peste 150 de maici, a fost iniţial aşezământ social-filantropic al m-rii Petru Vodă, în timp obţinând şi titlul de mănăstire.

citeste mai mult

Mănăstirea Petru Vodă - Poiana Teiului

Mănăstirea Petru Vodă este o mănăstire ortodoxă, care aparține administrativ de Arhiepiscopia Iașilor.

citeste mai mult

Muzeul Zoologic Constantin Romanescu

Muzeul Zoologic “C. Romanescu” din satul Dreptu, judeţul Neamţ a fost înfiinţat prin strădania de o viaţă a învăţătorului Constantin Romanescu şi cuprinde o colecţie deosebită din fauna pădurilor noastre.

citeste mai mult

Viaduct Poiana Teiului și Piatra Teiului

Viaductul “Poiana Teiului” traverseaza lacul Izvorul Muntelui, are o lungime de cca 800m și a fost construit în 1960. Este o arteră strategică de legătură între Moldova (Piatra Neamț/ Tg Neamț), Bucovina (Vatra Dornei) și Tansilvania (Borsec/ Tg Mureș).

citeste mai mult

Rezervația faunistică Borca

Rezervaţia naturală 2.663 Borca a fost înfiinţată prin Legea nr. 5 din 6 martie 2000 privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului național, capitolul 2.0. Rezervaţii şi monumente ale naturii. Ca scop, rezervaţia faunistică 2.663 Borca a fost constituită pentru protejarea cocoşului de munte (Tetrao urogallus) şi a locurilor de rotit ale acestuia. Rezervația are o suprafaţă totală de 356 ha, se găseşte în raza Ocolului Silvic Borca (subunitate a Regiei Naţionale a Pădurilor ROMSILVA - Direcţia Silvică Neamţ), în mai multe subparcele silvice din 3 unităţi de producţie şi se situează pe raza comunelor Borca și Fărcașa.

citeste mai mult

Trasee turistice

1. Traseul “Grintieș”
Sat. Stejaru-Piciorul Stejarului - Vf. Batca Stejarului (1343m) - Vf. Arsuri-Culmea Stejarului - Vf. Bușmeiul Mare (1609) - Vf. Grintieșul Mare (1758)

citeste mai mult


Farcasa in imagini

Farcasa in imagini

Contact

 

 

Str. Principala Nr. 110 B com. Farcasa,
Sat Farcasa, jud. Neamt

 

tel. +40 233 267 061
fax. +40 233 267 061


informare@farcasa-turistic.ro