Demografic

Prima pagina » 

Comuna Farcasa, cu 3317 locuitori, se afla pe Valea Bistritei, la km. 87 fata de resedinta judetului, orasul Piatra Neamt.

Inconfundabila vale a Bistritei este mai frumoasa decat valea Oltului, mai salbatica decat valea Jiului si mai bogata spiritual decat valea Prahovei ori orice alta vale. Pe traseul turistic, intre orasele Piatra Neamt si Vatra Dornei, localitatea noastra se intinde intre m-tii Bistritei - pe partea dreapta - si m-tii Stanisoarei - pe partea stanga.

Satele componente, Farcasa, Stejaru, Frumosu, Popesti, Busmei, se incadreaza in peisaj aproape simetric fata de valea Bistritei, insirandu-se pe terasele acesteia si ale afluentilor ei.

Este o zona binecuvantata de Dumnezeu, cu ape cristaline, cu paduri de conifere si foioase, cu suprafete intinse de pasuni si fanete naturale.

Aerul curat, lemnul si apa au fost de-a lungul timpului elemente fundamentale pentru muntean. Rememorand primejdiile - deloc inchipuite - care planeaza asupra naturii si a oamenilor, intrebarea: "Ce vrem sa facem din aceasta planeta?" ne indeamna, deopotriva, la reflectii si actiune.

Reflectam asupra celor pe care le avem: padure, aer curat, apa, animale salbatice si actionam pentru pastrarea lor cat mai aproape de natural.


Farcasa in imagini

Farcasa in imagini

Contact

 

 

Str. Principala Nr. 110 B com. Farcasa,
Sat Farcasa, jud. Neamt

 

tel. +40 233 267 061
fax. +40 233 267 061


informare@farcasa-turistic.ro